Napfénygyűjtéstől a színterápiáig Miskolc

Nagyításhoz kattintson a képre!

Napfénygyűjtéstől a színterápiáig

Kifejezetten hölgyek számára indít stresszmentesítő túrákat a miskolci turisztikai szervezet 2017-ben.

Napfénygyűjtéstől a színterápiáig - stresszmentesítő túrák hölgyeknek a festői Bükk-hegységben

Ma már rengeteg módszer létezik arra, hogy rossz érzetektől és a mindent elnyomó feszültségektől megszabaduljon az ember. Az egyik ilyen a túrázás, mely a komfortzónából kivezetve a természet, és általa önmagunk és a saját harmóniánk megismerésére csábít.

A gyaloglásnak rengeteg jótékony hatása ismert. Kiváló hátfájás ellen, jót tesz az izmoknak, csökkenti a testsúlyt. Jó hatással van a szív- és keringési rendszerre is. Segít a testben fokozni a véráramlást, mely a test egyik legfontosabb izomszövetét, a szívet is karbantartja. Fő élettani hatása, hogy a vérnyomást, és ezáltal az idegességet is csökkenti.

A mozgás által a szervezetben boldogsághormonok, endorfinok szabadulnak fel. A vérben lévő stresszhormonok szintje csökken, és ezáltal máris jobban érezhetjük magunkat. A tiszta, friss levegőtől az agy is több oxigénhez jut, amely által az gondolatok is tisztává válnak.

A természetjárás lelki gyógyító erejét célozzák meg a stresszmentesítő túrák. Egy ilyen kirándulás alatt a legtöbb túrával ellentétben nem a teljesítményre kerül a hangsúly. A túravezető és a túrát kísérő szakértő segítségével a gyaloglásnak a célja maga a megtett út lesz.

Hogy segítsünk megkönnyíteni a hétköznapokat és hogy felfrissíthessük a testet és a lelket, a miskolci turisztikai szervezet stresszmentesítő túrasorozatot indít márciustól a Miskolchoz és Lillafüredhez közel eső erdei útvonalakon hölgyek számára, melynek célja, hogy segítsen elereszteni a fárasztó hétköznapok miatti feszültséget. A növények és testmozgás pozitív energiái által olyan feltöltődést biztosítanak, amely jótékonyan hat az egészségre, miközben megtisztítja a lelket, felfrissít és akár még vonzóbbá is tesz. Ráadásként egy felejthetetlen élmény, egy igazi kaland.

Tavasszal, örülve a nappali órák növekvő számának egy feltöltő túrát kínál a turisztikai szervezet „Napfénygyűjtés” címmel. Áprilisban az erdő virágzása, a szirmok, levelek lendíthetik a hölgyeket jobb formába a „Virágterápia” a Bükkben kiránduláson. Májusban az erdő hangjaitól engedhetik el magukat. Júniusban a misztikus barlangok és a kristálytiszta források hűsíthetik le a jelentkezőket. Szeptemberben az országos hírű bükkszentkereszti gyógyító kövekhez mehetnek el a vendégek, októberben pedig változatos színekben pompázó fák látványától és az őszi erdő illatától lazulhatnak el a színterápiás sétán.

Tervezett időpontok és témák:

 • 2017. március 25.: „Napfénygyűjtés” – tavaszi feltöltő túra
 • 2017. április 22.: „Virágterápia” a Bükkben
 • 2017. május 20.: Az erdő hangjai
 • 2017. június 24.: „Klímaterápia” a Bükkben – hűsítő barlangok és források
 • 2017. szeptember 16.: Túra Bükkszentkeresztre a gyógyító kövekhez
 • 2017. október 28.: „Színterápia” a Bükkben

A programokat csoportok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek számára külön időpontban indítják, így cégek, utazási irodák számára is megrendelhetőek.

A túrákról minden információ elérhető a https://www.hellomiskolc.hu/Stresszmentesito-turak-a-Bukkben linken.
 

Települések Miskolc közvetlen közelében

Program info
Programtípus
 • Sportprogramok
helyszín
 • Természeti környezetben, Észak-Magyarország
Település ismertető
 • Miskolc

  Miskolc az Északi-Középhegység legfontosabb helyén, az úgynevezett Miskolci-kapuban fekszik; a borsod-zempléni tájaknak nemcsak földrajzi központja, hanem a különböző tájegységek talá...

Szállások Miskolconés környékén


Telefon: (+36) 1 255 2200
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu