Nagyításhoz kattintson a képre!

Diósgyőri Mikulásvonat

Vonatozz krampuszokkal, találkozz a Mikulással!

A “Diósgyőrért” Közhasznú Alapítvány az Északerdő Zrt-vel együttműködésben 2019-ben 17. alkalommal indítja útjára a Diósgyőri Mikulásvonat®-ot, amely nem egy hétköznapi utazást jelent a lillafüredi kisvasúton, hanem egy közel 2 és fél órás, varázslatos kalandot a gyermekek és családok számára a Mikulás meseszép, varázslatos Mesebirodalmában.

Az Északerdő Zrt. által üzemeltetett Lillafüredi Állami Erdei Kisvasút (LÁEV) kívül-belül feldíszített és fűtött, este kivilágított vonatain minden kocsiban krampuszok várják a gyermekeket, akik az utazás alatt – játékos formában – felkészítik a résztvevőket a lillafüredi kalandokra. Lillafüreden a “Mesebirodalom” kapujánál maga a Mikulás várja a kicsiket, majd további jelmezbe öltözött szereplők bekapcsolódásával egy 75 perces interaktív szabadtéri mesejátékba vonják be őket, meseszép díszletek között, a miskolci óvodások és általános iskolások által feldíszített parkban. A program 2-10 éves gyermekek számára nyújt játszva tanulással felejthetetlen élményt.

A szabadtéri mesejáték programja úgy épül fel, hogy a Mesebirodalom lakóinak rövid színpadi műsorát követően először előcsalogatjuk a Mikulást, majd ezt követően a gyermekek összesen 4 helyszínen, egyenként 12 perces, a személyes közreműködésüket, ügyességüket is igénylő interaktív mesejáték keretében találkoznak (50-60 fős csoportokban) a Mesebirodalom lakóival.

Mikulásvonat üzemelési időszaka: 2019. november 22 – december 15.
Vonatok indulási időpontjai minden nap: 9:00; 11:35; 14:10; 16:45
Program időtartama, vonatúttal együtt: kb. 2 óra 20 perc

Utazás ideje: kb 30-35 perc Miskolc, Dorottya út – Lillafüred útvonalon oda és vissza is Szabadtéri program időtartama (vonat érkezésétől a visszaindulásig): kb. 75 perc Mikulásvonat indulási és visszaérkezési helyszíne: LÁEV Miskolc, Dorottya úti végállomása.

Utazás módja: 4 db 54 férőhelyes, 2 db 24 fős kívül-belül feldíszített, kivilágított, zárt, fűtött vagonból álló erdei kisvasúton.

A program eső és hóesés esetében is változatlanul meg van tartva!

A Mikulásvonat®-on való részvétel csak és kizárólag előre megváltott jegy ellenében történhet.

A Mikulásvonat® 2019. november 22 – december 15. között minden nap, naponta 4 alkalommal közlekedik.

A vonatok indulási időpontjai: 9:00, 11:35, 14:10, 16:45 órakor.

Jegyek 2100 Ft/fő ártól kaphatók! A Mikuláscsomag ára 950 Ft.


Miskolci programok

 

Települések Miskolc közvetlen közelében

Program info
 • TELEPÜLÉS
  Miskolc
 • CÍM
  LÁEV, Dorottya úti végállomás
 • SZERVEZŐ
  Diósgyőri Vár Térségének Fejlesztéséért Közhasznú Alapítvány
 • TELEFON
  20 324-6094,
 • E-MAIL
  info@mikulasvonat.hu
 • WEBOLDAL
  www.mikulasvonat.hu
 • NYITVATARTÁS
  11.22-12.15 - 
Programtípus
 • Családi programok
helyszín
 • Észak-Magyarország, Hegyekhez közel
Település ismertető
 • Miskolc

  Miskolc az Északi-Középhegység legfontosabb helyén, az úgynevezett Miskolci-kapuban fekszik; a borsod-zempléni tájaknak nemcsak földrajzi központja, hanem a különböző tájegységek talá...

Szállások Miskolconés környékén


Telefon: (+36) 30 985 8991
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu